1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. От запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъса и временно ще намалее

От запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъса и временно ще намалее

Максимални температури от минус 6° в североизточните до 5-6° над нулата в крайните югозападни райони

От запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъса и временно ще намалее. Вятърът от север-северозапад ще отслабва. Над Североизточна България, където ще се задържи ветровито, снеговалежите ще продължат през целия ден и ще има навявания и преспи. Максимални температури от минус 6° в североизточните до 5-6° над нулата в крайните югозападни райони. В София около 0°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното, и през деня още малко ще се понижи. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще духа умерен, по северното крайбрежие силен север-северозападен вятър, който постепенно през деня ще отслабва. Ще вали сняг, по-интензивен над северния участък. Максимални температури минус 5° - минус 2°. Вълнение на морето ще бъде 3-4 бала. Температура на морската вода е 7°-8°.

Над планините ще духа слаб източен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-югозапад. Облачността от запад временно ще се разкъса и намалее. Максимална температура на 1200 метра 1°, на 2000 метра минус 4°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.