1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Юбилейната „Борса за семена и посадъчен материал“ беше открита днес в Добрич

Юбилейната „Борса за семена и посадъчен материал“ беше открита днес в Добрич

Снимка:

Форумът продължава до 8 февруари

В Добрич отвори врати 20-ото юбилейно изложение „Борса за семена и посадъчен материал“. Форумът се провежда от 4-ти до 8-ми февруари и се организира от Добрички панаир АД. И тази година земеделските производители имат възможност да направят своя избор и да видят най-новите продукти за сеитбената кампания.

Над 57 фирми от страната и чужбина представят нова и традиционна селекция семена и посадъчен материал, торове, специализирана литература, едрогабаритна и малогабаритна земеделска техника. Форумът е утвърден своеобразен център за представяне на българска продукция, както и за ползотворни контакти между семепроизводители, търговци и земеделци. 

„Никой не е по-голям от хляба е мъдрост от дедите ни. Каквото посеем, това ще пожънем. Затова земеделците трябва да бъдат информирани по отношение на новостите при семената, торовете и препаратите и трябва да изберат най-подходящите такива“, заяви при откриването Звезделина Иванова, изпълнителен директор на Добрички панаир АД.

„Участието в изложението дава възможност не само за обмяна на опит, но и за сравнение постиженията на изложителите. В дните на изложението фирмите ще информират посетителите за най-новите и модерни технологии в земеделието. Имат готовност и да дадат полезни съвети“, заяви кметът на Добрич Детелина Николова.

Изложението се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.