1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Добрич и Варна са пострадали най-много от проливните дъждове

Добрич и Варна са пострадали най-много от проливните дъждове

Снимка:

Прави се всичко възможно за мобилизиране на помощ от съседни общини и области

Добрич и Варна са пострадали най-много от проливните дъждове, съобщи премиерът Пламен Орешарски по време на визитата си в Добрич заради обявеното бедствено положение. Прави се всичко възможно за мобилизиране на помощ от съседни общини и области. Ще бъде предоставена техника от Гражданска защита и от армията.

По официална информация две са жертвите на наводнението в Добрич. Има и трети смъртен случай, изясняват се причините. Заради бедствието училищата не работят, в отделни райони няма ток заради избягване на инциденти. Най-ниските части на Добрич потънаха във вода, която надхвърли 2 метра. Причината е 15-километровото дере на Суха река, която минава през целия град. По това корито се събира и минава водата от околните села, които също са наводнени. Отводняването може да започне след спадане на нивото в засегнатите райони. Два язовира в Добричка област – Плачи дол и Смолница, са прелелели, наблюдават се останалите и при опасност ще се информира местното население.

Дежурни екипи наблюдават непрекъснато ситуацията по дерето на Суха река. От община Добрич днес призоваха жителите в застрашените райони да се евакуират. В спортен комплекс Добротица е организиран пункт за нуждаещите се от спешна помощ и останали без домове пострадали. Над 150 души са евакуирани до момента.

автор Галина Недкова

Вижте повече информация в ранната емисия новини на АГРО ТВ от 18.00 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.