Разполагат контейнери за разделно събиране на отпадъци в Старозагорски села

Ще бъдат поставени общо 900 контейнера в 300 точки

От днес 1 септември започва поетапното разполагане на контейнери в Старозагорските  села Братя Кунчеви, Горно Ботево, Еленино, Загоре, Калитиново, Калояновец, Могила и Оряховица. За тази цел е изготвен допълнителен план за разполагане на контейнери към Програмата за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Тя е одобрена от Общинския съвет и се реализира от община Стара Загора на три етапа.

Програмата предвижда да бъдат разположени общо 900 контейнера в 300 точки. Основна цел на програмата е намаляване на отпадъците, подлежащи на последващо третиране и окончателно обезвреждане, оптимално и екологосъобразно събиране, сортиране, транспортиране и предаване за оползотворяване на отпадъците от опаковки.

Изпълнител на програмата е фирма, с която община Стара Загора сключи петгодишен договор на 30.09.2013 г. Според него, дружеството организира за своя сметка система за разделно събиране, транспортиране и сепариране на отпадъци от опаковки и отпадъчни материали. Всички разходи за изграждане и обслужване на системата за разделно събиране на отпадъци са за сметка на фирмата, съобщават от пресцентъра на Общината.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.