1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Започва прием по Програмата за контрол на вредителите по трайните насаждения

Започва прием по Програмата за контрол на вредителите по трайните насаждения

Заявленията ще се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”

От 5 до 27 февруари 2015 г., включително, земеделските производители ще могат да подават документи за компенсиране на разходите, свързани с изпълнението на Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период. Заявленията ще се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” по постоянен адрес на физическите лица или едноличните търговци, или по адрес на управление за юридическите лица.
  

От помощта могат да се възползват малки и средни предприятия, отглеждащи трайни овощни насаждения - семкови и костилкови видове. Отпусканата помощ е до 270 лв. на хектар с ДДС и служи за купуване на допустимите по програмата продукти за растителна защита и унищожаване на вредителите през зимния сезон. Третирането с препаратите се прилага върху овошките в периода след преминаването на студовете до набъбване на пъпките.

По програмата ще се финансират разходи за растителна защита, извършени преди дейността по съответния етап от борбата с вредителите да е започнала и след като е подадено заявление за подпомагане до ДФ „Земеделие”. Фондът ще изплаща помощта по фактури за купуване на продукти за растителна защита, издадени след подаване на документите в областните дирекции.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.