Национален събор на овцевъдите в България

Петото издание на Националният събор на овцевъдите в България ще бъде открито с над 200 каба гайди. Тази година организаторите ще наблегнат на родопския дух.

Традиционно съборът ще се проведе от 6 до 8 май 2016 г., край  Петропавловския манастир в района град Лясковец. Очаква се в събитието да се включат  гости  от 20 държави, като в момента се водят преговори с фермери  от  Великобритания, които да  участват със свои животни. Организаторите  са подготвили богата и атрактивна програма.

И  тази година част от програмата ще бъде Националният фолклорен  конкурс "Заблеяло ми агънце", който ще даде поле за изява на таланти от цяла България. На събора ще бъде показана и селскостопанска техника  и  оборудване. Новото тази  година е участието на каба гайди.

Преди пет години площта на събора е достигала 40-50 декара, а посетителите около 60 хил. души. През миналата година, теренът е надхвърлял 100 декара, а посетителите 160 хил. души. Очакванията на  организаторите за тази година са посетителите да са повече от 180 хил.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.