1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. NewAg – нова върхова гама телескопични товарачи от Manitou

NewAg – нова върхова гама телескопични товарачи от Manitou

В нея са вложени множество иновации, осигуряващи комфорт, производителност и ефективност

Новата забележителна гама телескопични товарачи на Manitou беше официално представена на конференция в Сардиния пред аудитория от над 600 дилъри и около 60 журналисти от цяла Европа.

Двигател, който отговаря на Final Tier 4
С капацитет от 3,6 литра, двигателят DEUTZ предлага мощност от 101 до 136 к.с.
Благодарение на системата за топлинен контрол и системата за последваща обработка DeNOx 2.2 от Bosch, замърсяването на околната среда е ограничено.

Четири вида трансмисии
Скоростната кутия Powershuttle има 4 предавки за обработка на селскостопански товари при движение или във фермата. Тази трансмисия е много надеждно и икономично решение за потребителя. Моделите на MLT 630-105 и MLT 733-105 се предлагат с този тип предаване.

Преобразувател на въртящия момент при трансмисия със скоростна кутия Powershift Plus
Тази трансмисия, която е много лесна за използване, позволява на оператора да избира между ръчен и автоматичен режим. Предлагат се 6 предавки за движение напред за 3 вида скорости напред-назад. Операторът може да се движи в режим на автоматична скоростна кутия с помощта на DSB (Double Switch Buttons) върху арматурното табло, което дава възможност той да се концентрира върху подемно-транспортните операции. Трансмисията Powershift Plus е на разположение при моделите MLT 635-130 PS + и MLT 737-130 PS + и има максимална скорост от 40 км/ч.

Трансмисия M-Varioshift
Този тип хидростатично предаване съответства на теглителни операции с различна степен на трудност. Може да се реализира преход от ниска към висока скорост чрез две предавки. Първата дава възможност на потребителя да управлява със скорост между 0 и 18 км/ч с оптимален въртящ момент при ниски обороти за по-добро натоварване при обработка на селскостопански продукти. Втората предавка, между 0 и 40 км/ч, дава възможност за прецизни подемно-транспортни операции при по-висока скорост, благодарение за оптималния въртящ момент при високите скорости. Машината се управлява по-добре, благодарение на системата Eco Mode. Предаването M-Varioshift е достъпно при моделите MLT 630-105 V CP и MLT 630-105 V.

Трансмисия M-Vario Plus
Това ново поколение безстепенна трансмисия (CVT) има единична предавка между 0 и 40 км/ч. Като използва оборотите на двигателя и асоциирана предавка, трансмисията M-Vario Plus осигурява оптимален въртящ момент при ниски и високи скорости. Два хидравлични двигателя и по подразбиране режим Eco също намаляват шума, причинен от двигателя и трансмисията. С висока надеждност тази скоростна кутия осигурява икономия на гориво, благодарение на програмата REDUCE TCO, в размер до 5%. Скоростната кутия на M-Vario Plus е на разположение при моделите MLT 635-140 V +, MLT 741-140 V и MLT 940-140 V +.

Невероятна видимост
Видимостта при моделите в гамата NewAg е подобрена. Тя се осигурява и от ниската позиция на точката на въртене на стрелата. Оборудвана с панорамен моноблок на предното стъкло, новата кабина на NewAg осигурява реална видимост на 360°.
Две предни и задни регулируеми работни светлини, както и фарове за дълги светлини, осигуряват на оператора по-голям комфорт при извършване на подемно-транспортни операции. Видимостта е отлична, като по този начин се увеличава безопасността. Две допълнителни светлини в предната и задната част също са на разположение с опция LED +.

Луксозна кабина
Достъпът до кабината е с напълно нов дизайн. Благодарение на видимата степенка против хлъзгане и двете големи дръжки за колоните на трактора, влизането и излизането от кабината е вече по-лесно и още по-безопасно. Във вътрешността на кабината потребителят има на разположение различни услуги, които са с високо качество.

Интелигента хидравлика
Quicklift позволява две движения да се извършват едновременно за по-висока производителност и по-добра ергономичност за оператора. Налице е Bucket shaker, при която разклащателната функция се извършва автоматично по време на командата за разтоварване. Това допринася за намаляване на времетраенето на циклите и опростява операциите. Последната функция на това хидравлично „трио“ е Return to load - при повтарящи се движения се извършва задаване на команди, които кофата изпълнява напълно автоматично, което коства по-малко усилия на водача. Автоматичното връщане към позицията за натоварване увеличава ефективността и производителността на товарене и обработката на материалите с приложенията, като същевременно се намаляват затрудненията от повтарящи се операции. Хидравличната помпа може да достави поток до 170 л/мин, като се гарантира, че всички хидравлични движения са гладки.
Новото поколение на окачване на стрелата, Active CRC, чувствителна скорост, снабдена със запаметяване на активирането, също е на разположение при тази нова гама. Опцията Regenerative Hydraulics дава възможност, стрелата да се сваля бързо, използвайки само гравитацията. Неизползваната хидравлична мощност се прилага за извършване на други движения, като по този начин се генерира нарастване на производителността.

При NewAg разходът на гориво е намален с 5%, а разходите за поддръжка - с 15% чрез увеличаване на интервалите за смяна на хидравличното масло от 1000 до 2000 часа, както и въздушния филтър, който е увеличен до 2000 часа, в сравнение с 500 часа при старите диапазони MLT.

Като се има предвид гаранцията, която се предоставя, NewAg имат най-ниската продажна цена на пазара.
 
Брандът се предлага на българския пазар от фирма Златекс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.