Мащабна акция на инспектори от РК Бургас, съвместно с БАБХ и МВР

Снимка:

По време на забрана не се допуска превозването и пренасянето на риба в прясно и охладено състояние във връзка с чл.32, ал.1 и ал.4 от ЗРА

На 21.04.2020 г. след подаден сигнал, на главен път Бургас – Варна служители на МВР град Несебър, експерти от БАБХ и инспектори на „РК“ Бургас са спрели бял микробус, превозващ продукти от риболов. Контролните органи на ИАРА извършиха проверка на микробуса и установиха, че се превозва охладена прясна риба от вида шаран, ср. каракуда и сулка. Освен рибата с общо тегло 237,410 кг. в микробуса са открити и бидони с хайвер с общо тегло 107,350 кг.

При поискване на документи, шофьорът предоставя удостоверение за регистрация на МПС по чл.246 от ЗВД, както и придружаващи фирмени документи и такива които са на чужд език. Не е предоставена декларация за произход и превоз съгласно изискванията по чл.46, ал.4 от ЗРА.

По време на забрана не се допуска превозването и пренасянето на риба в прясно и охладено състояние във връзка с чл.32, ал.1 и ал.4 от ЗРА. Рибата и хайверът са иззети на съхранение с акт от служителите на БАБХ. На управителят на фирмата, чиято собственост е микробусът също ще бъде съставен акт от контролните органи на ИАРА за нарушаване разпоредбите на ЗРА.