Инспектори от Рибарство и контрол „Пазарджик“ извършиха наблюдение на язовир Батак“ и инспектираха процес по зарибяване в местността „Македонски борум“

Във водите на язовира са пуснати 400 броя бяла риба и 3700 броя сом

На 25.04.2020 г. инспектори на „РК“ Пазарджик са извършиха наблюдение по вода и суша на язовир Батак в продължение на 11 часа. В хода на проверката, в района на местност Бункера и местност Дорковски залив са открити 2 бр. мрежи, вързани една за друга поставени в работно положение, с обща дължина  300 м. и размер на окото 60 мм и 80 мм. Уловената в тях риба от вида шаран 30 кг. и каракуда 40 кг. е освободена и върната обратно във водите на язовира. Мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. Проверени бяха и 21 любители рибари. Нарушения не са констатирани.
 
В района на местност Македонски борум, служителите на ИАРА инспектираха зарибяване на язовир Батак. По време на акцията във водите на язовира бяха пуснати 400 бр. бяла риба с дължина 25 см. и 3700 бр. сом с дължина 15 см. Зарибителният материал е предоставен от Сдружение на риболовците „МИЛЕТ“- гр. Велинград.
ИАРА призовава риболовците, гражданите и институциите за съдействие по опазването на рибното богатство в язовир Батак.