Изменение на заповедта на изпълнителния директор на ИАРА по отношение на изискването за усвояване на индивидуални квоти калкан

Част от мерките са насочени към ограничаване на социалните контакти на лицата в страната

Със Заповед № РД- 160/24.04.2020г. е изменена Заповед № РД-19/10.01.2020 г. на изпълнителния директор на ИАРА с която са определени критериите за допустимост на риболовните кораби за участие в усвояването на националната квота калкан през 2020 година.

Изменението е във връзка с предприетите мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 и обявеното извънредно положение на територията на страната. Част от мерките са насочени към ограничаване на социалните контакти на лицата в страната, предвид което изпълнението на т. VІІ от заповедта по отношение на изискването за усвояване на индивидуални квоти калкан в срок до 15 април е много затруднено, тъй като лицата извършващи стопански риболов на калкан много често са повече от две.

Предвид това отпадна изискването за усвояване на индивидуални квоти калкан в размер на 50 % в срок до 15 април, и съответно същите няма да бъдат редуцирани (намалени).

Заповед № РД – 160 / 24.04.2020г. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.