1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Необходимо е разширяване на диалога при осъществяване на политика на добро дивечовъдство и опазване на дивечовите запаси

Необходимо е разширяване на диалога при осъществяване на политика на добро дивечовъдство и опазване на дивечовите запаси

Има нужда от повишаване на ловната култура сред обществото

„За провеждането на политика за опазване и разнообразяване на дивечовото богатство и запазване на неговите местообитания е необходимо разширяване на диалога", това дискутираха на проведена днес среща между инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Агенцията по горите и инж. Иван Недков, председател на Професионална ловна асоциация в България и изявен ловен специалист и деятел. 

Едни от основните задачи, които стоят пред ловното стопанство са свързани с използване на уникалните естествени условия за развъждане на дивеч и поддържане на неговите запаси. В тази насока ще продължи търсенето на подходи за управление на популациите, което да даде гаранция за здрави и жизнени дивечови индивиди, влючително и организационни мерки за опазването и разнообразяването на дивечовото богатство. 

Двете страни се разбраха за сътрудничество и по отношение повишаване ловната култура сред обществото и възпитаване на младото поколение в любов към природата, отговорност и грижа за дивеча.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.