Повече от 200 куб. м дървесина задържаха горските служители на РДГ-Бургас на територията на общинските горски предприятия - Несебър и Созопол

Съставени са 6 акта за нарушение на Закона за горите

Повече от 200 кубически метра дървесина задържаха горските служители на РДГ-Бургас на територията на общинските горски предприятия - Несебър и Созопол.
 
Три натоварени моторни превозни средства с общо количество 35 пространствени кубически метра дърва, немаркирани и без превозен билет, са установили служителите по горите при проверка на  12.07.2020 г. около 21:30 ч. Нарушението е констатирано на територията на Общинско горско предприятие - гр. Созопол в землището на село Равадиново.
 
На място е изпратен екип на горски служители на Регионална дирекция по горите - Бургас след подаден сигнал на телефон 112 към дежурния телефон за сигнали на РДГ- Бургас.
 
Съставени са 6 акта за нарушение на Закона за горите. Автомобилите с натоварената дървесина са задържани.
 
Два дни преди това, на 10.07.2020 г., горските служители на РДГ-Бургас са съставили акт за нарушение на Закона за горите на служител на Общинско горско предприятие – Несебър. Служителят е санкциониран заради установени добити и налични 181 пространствени кубически метра дърва от дъб, цер и габър. Дървесината е била без позволително за сеч.

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.