Алкохолът не предпазва от Ковид-19

Според данните на СЗО алкохолът е отговорен за повече от три милиона смъртни случаи годишно

Широко разпространеното мнение, че алкохолни напитки могат да предпазят от зараза с коронавируса, е изцяло погрешно. Това изтъква европейското бюро на Световната здравна организация в Копенхаген.
 
"Страхът и фалшивите новини създадоха опасния мит, че консумацията на концентрати може да убие Ковид-19 в човешкия организъм. Това не е така", се казва в изявлението на здравните експерти.
 
Те съветват хората по-скоро да ограничат пиенето във времена на строги мерки като забрана за излизане и самоизолация, тъй като в по-големи количества алкохолът е вреден за здравето, а и повишава риска от наранявания и насилие.
 
Освен това консумацията на алкохол се свързва с редица заболявания, които правят човека по-уязвим за коронавируса. Затова от Световната здравна организация отправят призив хора, предразположени към такива болести, изцяло да прекратят употребата на спиртни напитки по време на пандемията.
 
Според данните на СЗО алкохолът е отговорен за повече от три милиона смъртни случаи годишно, от които около един милион в Европа.
 
 
 
 
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар