Ресторант за морска храна посрещна гости в Пловдив по време на Националния рибен фестивал

Национален рибен фестивал се проведе на площад „Централен“ в Пловдив. През целия ден жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на прясна българска риба и аквакултури. На 1 000 кв.метра площ производители на риба, рибари и преработватели представиха дейността си. Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от Министерство на земеделието, храните и горите, с цел да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно.  Водещ на рибния празник в Града под тепетата бе актьорът Ники Станоев.

Една от големите атракции за пловдивчани беше рибния ресторант. В него опитни шеф-готвачи приготвяха на място пресни морски деликатеси.

По време на фестивала в Пловдив имаше демонстрационен щанд, на който Сандра Алексиева от „1001 рецепти“ приготви рибни блюда, от които гостите опитаха.

За малчуганите имаше детски кът, на който те имаха възможност да се запознаят по-отблизо с морския свят. За доброто настроение на посетителите се погрижиха изпълнителите от Rewind и Маги Джанаварова.

Фестивал на рибата – вкусно и полезно акостира през уикенда в Бургас, където два дни ще посреща любителите на прясна риба и морски деликатеси.

видео по темата 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.