Вирусът Covid 19 е 10 пъти по-смъртоносен от свинския грип

За да предприеме първи крачки обратно към нормалността, една държава трябва да изпълни редица условия

Вирусът Ковид-19 е десет пъти по-смъртоносен от този, причинил пандемията от свински грип през 2009 година. За това предупреждават експертите от Световната здравна организация.
 
"Трябва да бъдем много внимателни", казват от Здравната организация в Женева. За да предприеме първи крачки обратно към нормалността, една държава трябва да изпълни редица условия. Едно от тях е възможността за бърза идентификация и изолация на заразени лица. Сред най-големите трудности, пред които е изправена медицината, е фактът, че коронавирусът се разпространява много бързо, но изчезва много бавно. Затова хората трябва да са готови да променят начина си на живот и известно време да поддържат социална дистанция.
 
Засега Световната здравна организация няма ясен отговор на въпроса дали хората, преболедували инфекцията, притежават имунна защита. Експертите изтъкват, че наличните данни са прекалено малко, за да може да се твърди подобно нещо. В актуалната ситуация би могло да се каже обаче, че всеки, който е оздравял, поне известно време ще е защитен от нова зараза. Колко дълъг ще е този период, никой не знае, подчертават от СЗО.
 
 
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар