1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Законопроект въвежда нови категории лозаро-винарски продукти

Законопроект въвежда нови категории лозаро-винарски продукти

Снимка:

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров взе участие в срещата на винопроизводители

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров взе участие в срещата на винопроизводители по повод проекта на новия Закон за виното и спиртните напитки, която се състоя в "Дедеман София Принцес Хотел”, зала  "Европа".

Зам.-министър Димитров информира, че целта на новия законопроект е да се въведат измененията на Европейското право след реформата в областта на сектор „Вино”, както и измененията, направени в областта на сектора, свързан със спиртните напитки. С новия законопроект се въвеждат нови категории лозаро-винарски продукти, каза още той.

Зам.-министър Димитров допълни, че в новия закон са направени облекчения за производителите, като са въведени единни документи за водене на технологичен контрол, които се изискват от различните контролни органи. С тези промени се цели да се повиши конкурентоспособността на винопроизводителите, създаване на лозаро-винарски режим, базиран на ясни, прости и ефикасни правила за подсигуряване на равновесие между търсенето и предлагането, също и създаване на нови пазари за българските вина, каза зам.-министърът.

В срещата взеха участие и председателят на парламентарната комисия по земеделие и гори-Десислава Танева, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното-Красимир Коев и председателят на Националната лозаро-винарска камара-Пламен Моллов.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.