Ангела Меркел призова за спазване на правилата

По думите й пандемията показва колко ранимо е обществото и колко силно зависи то от това хората да се съобразяват с околните, да си помагат и да се пазят взаимно

"Пандемията от коронавируса е едно от най-големите предизвикателства в историята на Германия", каза федералният канцлер Ангела Меркел в телевизионно обръщение към нацията. За 15-те години начело на правителството тя за пръв път използва този начин, за да призове жителите на Федералната Република към повече дисциплина и спазване на правилата.
"Вирусът драматично променя нашия живот и доведе до ограничения, каквито никога от Втората световна война насам не сме имали. Положението е сериозно и аз съм наясно колко трудно става, когато се затворят обществени помещения, училища, детски градини и детски площадки", каза тя.
 
По думите й пандемията показва колко ранимо е обществото и колко силно зависи то от това хората да се съобразяват с околните, да си помагат и да се пазят взаимно. Затова е важно да се спазват правилата за социална дистанция, а правителството ще работи с всички сили, за да могат ограниченията да отпаднат възможно най-скоро.
 
В 12-минутното си обръщение Меркел помоли гражданите да приемат борбата с вируса като своя задача и да не подценяват опасността. "Ситуацията е сериозна, вземете я на сериозно", изтъкна тя.
 
"Тъй като все още няма нито терапия, нито ваксина, трябва да се погрижим вирусът да бъде забавен. Трябва да спечелим месеци по този начин, защото ако не го забавим, болниците ще бъдат претоварени. Имаме една от най-добрите здравни системи, но и тя няма да се справи в такъв случай", посочи Ангела Меркел.
 
 
 
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар