БНТ ще излъчва в реално време всички брифинги в Министерския съвет от днес

Мерките се въвеждат връзка с извънредното положение в Република България

Българската национална телевизия ще излъчва в реално време сигнал от всички брифинги в МС от днес, 17 март 2020 г. БНТ ще предоставя този сигнал за свободно ползване на всички останали медии в Република България чрез сателит и в HD формат. За представителите на интернет базираните медии БНТ ще излъчва брифингите на сайта си и стрийминг сигналът ще може да бъде прихващан от платформата на ЕВОЛИНК. Освен това представителите на агенциите ще могат да продължат да излъчват на живо през телефони, а на радиата - през диктофони.

БНТ ще използва за излъчване сателит Hellas Sat4, 39 градуса изток, вертикална поляризация, честота 11161 MHz, 5000 simbol rate. Линкът за стриймване е: bnt-special.cdn.bg.

 За отразяване на брифингите, провеждани в Министерския съвет, ще бъдат допускани само репортери от всички медии, считано от днес, 17 март 2020 г. Снимки от брифингите също ще бъдат предоставяни на всички медии по мейл и ftp сървър единствено от официалния фотограф на Министерския съвет. Екипът на Правителствената информационна служба моли репортерите, които ще отразяват брифингите, да идват в МС със защитни маски. Мерките се въвеждат връзка с извънредното положение в Република България и с оглед на препоръките на Националния оперативен щаб за ограничаване на струпването на хора на едно място и осигуряването на социална дистанция на публични места.