Коронакризата е основната тема при неформалната среща на Аграрния съвет

През първото полугодие Хърватия не проведе такава неформална среща заради пандемията

Коронакризата и хуманното отношение към животните ще бъдат основните теми при неформалната среща на европейските аграрни министри в края на месеца. Срещата ще се проведе под германско председателство в град Кобленц.
 
По думите на земеделския министър на Германия Юлия Кльокнер дискусиите ще се съсредоточат около поуките от пандемията, въвеждането на единен европейски етикет за хуманно отношение към животните и по-строги правила за транспорта на живи животни към трети страни.
 
При темата Ковид-19 министрите ще обсъдят как най-добре в подобни кризисни ситуации да се гарантират сигурни производствени вериги при храните. Заради пандемията срещата на Аграрния съвет ще се проведе при спазването на всички мерки за сигурност. През първото полугодие Хърватия не проведе такава неформална среща именно заради вируса.
 
От срещата не се очакват реални решения. Тя служи по-скоро за запознаване с германските приоритети в земеделието, както и за обмяната на опит и мнения. При такива събития, на преден план излиза и туристическата програма, организирана от страната-домакин. В срещата ще се включи и агрокомисар Януш Войчеховски.
 
В случая с Германия това ще бъде разходка с кораб по река Мозел, която при Кобленц се влива в Рейн. Юлия Кльокнер, която е от лозарско семейство, ще покаже на колегите си какво точно представлява лозе на баир, като ги заведе в най-стръмното лозе в света, засадено на склон с 68 градуса наклон.
Grape
 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.