1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Kubota показва на Agritechnika 2017 комбинираната сеялка SC1000 и SC1000C

Kubota показва на Agritechnika 2017 комбинираната сеялка SC1000 и SC1000C

Тя служи за едновременно полагане на семена и тор

Kubota, като специалист в сеитбените технологии, представя комбинираната сеялка SC1000, с работен захват от 3 м и 4 м. Тези машини се предлагат или като стандартни комбинирани сеялки (SC1000), или като разновидности за семена и тор (SC1000C). SC1000 работи при високи постъпателни скорости, обикновено 10-18 км/ч, поддържайки същевременно постоянна дълбочина на сеитба.
Работни зони
SC1000 със здравата, усилена V-образна рама има модулен дизайн. Налични са до шест работни зони. Те включват: преден колесен валяк с диаметър 800 мм за подравняване на почвата в зона едно и два реда агресивно разположени конични дискове с диаметър 450 мм (взети от късата дискова брана CD1000) следват в зона две.
Притъпкването преди сеитбата определя третата зона, с изместен колесен валяк с диаметър 900 мм, притъпкващ почвата и намаляващ нужната теглителна сила.
Сърцето на сеялката е зона четири: семенните ботуши. Разработеният от Kubota семенен ботуш - ботушът CD - използва два стоманени диска с междуредие 12,5см. „Нежно“ профилиран, семенният ботуш CD се нуждае от по-малък натиск, за да проникне в почвата и оставя по-голямата част от наличният натиск 100кг на ботуша да бъде прехвърлен към управлението на дълбочината и притъпкващите колела, които са разположени в пета зона.
Завършвайки елементите на сеялката в зона шест има избор от S-образна или палцева следваща брана - Вие решавате каква брана е най-добра за почвата Ви.
Разновидността за семе и тор предлага два различни начина за полагане на тора, за да отговори на търсенето на клиентите. Първата разновидност предлага полагане на тора във втория ред на модула на дисковата брана, за полагане на ред тор на всеки 25см. Втората възможност е полагане на тора във всеки семенен ред през модула на семенния ботуш CD.
 
GEOCONTROL се предлага като допълнително оборудване, включващо променлива разходна норма на семена и секционно управление като част от софтуерния пакет. Допълнително предлаганите претеглящи клетки на разновидността само за семе могат да бъдат монтирани под семенния сандък, за да показват „на живо“ теглото на оставащото в сандъка семе.

Измерващото устройство – ELDOS
В зависимост от разновидността на машината, едно или две измерващи устройства, разположени централно или странично, гарантират отлично дозиране на семе и тор.
Възможни са разходни норми от 2 до 400кг/ха със само 4 стандартни ротора за дребни или големи семена съответно, в зависимост от работния захват и скоростта. Не са необходими инструменти за смяна на роторите. Системата „e-com“ може да бъде управлявана като опция през GPS и е напълно съвместима с ISOBUS

Транспортната ширина съответства на работния захват на машината и задно монтираният колесен валяк може да действа също и като транспортиращо устройство.
SC1000 съчетава новаторска технология с доказано ноу-хау - за да е готова, когато моментът настъпи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.