1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ловно-рибарското дружество в Габрово иска за още 5 години язовира с пирани

Ловно-рибарското дружество в Габрово иска за още 5 години язовира с пирани

Концесията е за 6 общински микроязовира

Ловно-рибарското дружество „Чардафон” в Габрово ще кандидатства за концесията на 6 общински микроязовира, сред които и добилата известност миналата година Пача бара в село Гарвани, където бяха уловени няколко пирани, предаде "Фокус".

Общината в Габрово е обявила концесията така, че кандидатите могат да кандидатстват за стопанисването на всички водоеми, а именно Сеферчер в село Яворец, Пача бара в Гарвани, Синкевица над Габрово, Гиргини 2, Разсадника до Рачевци и Белчев дол - Прахали. Те ще бъдат отдадени на бъдещия стопанин, който ще ги зарибява и експлоатира през следващите пет години.

Мирослав Трифонов, председател на управителния съвет на ловното дружество съобщи, че те са най-сериозният претендент в търга заради опита, който имат и заради интересите на своите 1200 членове, организирани риболовци. Според Трифонов интересът към Пача Бара не е спаднал след като миналата година във водите й бяха хванати три екземпляра от хищната риба. Обследването, извършено от дружеството, затвърди версията, че някой наскоро си е бил изхвърлил аквариума в езерото. През тази година няма случай, в който от Пача бара да е извадена друга пираня. Първоначално край малкия водоем с обрасли брегове клечаха повече мераклии да хванат на кукичките си екзотичната риба, но после те отстъпиха местата си на истинските рибари, чиято мечта е някой голям екземпляр шаран, толстолоб или сом.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.