1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Вече са отворени пунктовете за продажба на живи елхи от кампанията на МЗХГ

Вече са отворени пунктовете за продажба на живи елхи от кампанията на МЗХГ

МЗХГ стартира благотворителна кампания за коледните празници

Инициативата се казва „Посади надежда” и ще се проведе с подкрепата на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и българския еврокомисар по „Иновации,научни изследвания, култура, образование и младеж“ Мария Габриел. Благотворителната кампания е за закупуване на живи коледни елхички в цяла България. Дръвчетата са от Държавните горски предприятия. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми. Това е третата подобна кампания, като тази година за първи път ще подкрепи каузата на Фондация „Искам бебе“. Министър Танева каза:

 „Искам да кажа няколко интересни факта. 2015 година 1200 граждани си закупиха живи елхички, 2016, 3000 и на мен ми е интересно 3 години по-късно какво мислят хората, дали имаме развитие в посока, ако щете и отношение към околната среда.“

Министър Танева подчерта, че през пролетта ще бъде организирано и съвместно засаждане от всички граждани, които са избрали да украсят живо дръвче за празниците. Тя допълни:

„Десет хиляди елхички сме приготвили в системата в цяла България, 38 са пунктовете за продажба, днес на сайта ще обявим всички адреси, от които могат да бъдат закупени.“ 

Радина Велчева, основател на фондация „Искам бебе“ сподели, че в България има между 30 и 40 хиляди семейства, които се нуждаят от средства за донорска яйцеклетка. Инициативата за подпомагане на значими каузи на Министерството от предходните кампании през 2015 и 2016 г. - „Купи жива елхичка, помогни на дете“ беше за набиране на средства за работа с деца от фондация „Аутизъм Днес” и за лечение на дете в чуждбина. Продажбата на живи елхички ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.