1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. БДЗП ще гостува на фестивала „Дни на предизвикателствата”

БДЗП ще гостува на фестивала „Дни на предизвикателствата”

Събитието се провежда в три поредни дни от 3-ти до 5-ти декември 2013 г.

Дни на Предизвикателствата е фестивал на екстремните спортове, приключенията, екологията и природосъобразния начин на живот. Основен участник в него е публиката, онази авантюристично настроена част на обществото ни, която цяла година е трупала подвизи и в края на ноември ги споделя в разкази, снимки и филми с всички останали.

Тази година БДЗП ще гостува на фестивала „Дни на предизвикателствата” с филма „На крилете на орела”, с който ще се открие фестивалната програма в първия ден. Тогава ще бъдат представени и резултатите от съвместната кампания на БДЗП и магазини Стената за набиране на средства за охрана на гнездо на царски орел в Сакар.

Заповядайте на „Дни на предизвикателствата”, за да се срещнете с няколко изключително интересни личности:

Антоан льо Менестрел, познат на всички фенове на вертикалните игри, е роден през 1962 г. в Париж. През 1991 г. става първият дипломиран съдия-откривател на маршрути за спортно катерене и създава професията като такава, поставяйки основите на обучението на национално и международно ниво.

Ник Бълок – невероятен катерач и алпинист. Той е кълбо от енергия, постоянно в движение, участвал е в повече от 20 експедиции на отдалечени места като Перу, Непал, Пакистан и Индия. Тази година ще представи някои от последните му проекти от Шотландия, САЩ, Канада и др.

Филип Лхамсурен е наполовина монголец, наполовина българин и от деветгодишен обикаля света. Превръща във вечен пътешественик, но вместо фотоапарат и раница предпочита да носи със себе си нож и тефтер.

В програмата на фестивала са включени премиерни за България прожекции на филмите Valhalla (филм на Патагония), North of the sun (награден на филмовият фестивал в Тренто). Подготвили сме и още много филми, дебати, изложби, снимки, клипове и презентации за екстремни спортове, пътуване, планинарство и приключения.

Скално и ледено катерене, боулдъринг, фрийрайд ски и сноуборд, парапланер, спелеология, алпинизъм, сърфинг, алпийски експедиции, планински преходи и много други. Дни на предизвикателствата се провежда в три поредни дни от 3-ти до 5-ти декември 2013 г., всяка вечер от 18:30 ч.

Предварителна продажба на билети в магазини Стената и Boulderland.
Билетът за трите дни е на цена от 10.00 лв. На място пред залата, ще може да закупите билет за всяка отделна вечер срещу 5 лв.

* всеки закупен билет ви дава право на еднократно посещение в Boulderland на цена от 6,00 лв.

Повече информация и подробна програма: http://www.predizvikatelstva.com

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.