1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ферма за кози срещу есе с 200 думи

Ферма за кози срещу есе с 200 думи

Елкмънт в щата Алабама е селце с 500 жители

Интересна оферта в областта на селското стопанство се появи в Съединените Щати. Фермерско семейство предава стопанството си за отглеждане на кози само срещу едно есе плюс минимална такса за участие.

Елкмънт в щата Алабама е селце с 500 жители. За хора, обичащи природата и имащи желание да се заемат с отглеждането на кози, може да се превърне в нов дом. Единственото условие е да убедят сегашните собственици, че са способни да се грижат за животните.

Лесли и Пол Спел търсят кой да поеме фермата им. На сайта си те приканват заинтересованите да напишат есе до 200 думи, с което да докажат, че биха се справили с работата. Спечелилият ще получи напълно оборудвана ферма, стадо кози, цех за производство на сирене, както и къща с три спални, кухня и така нататък. Към имота има и 8 хектара земя. Освен това семейство Спел предоставя стартов капитал в размер на 20 хиляди долара и обещава да обучи новия собственик от А до Я.

Всеки участник трябва да изпрати 150 долара такса. Лесли и Пол се надяват на поне 2500 заявки, защото така ще съберат нужните средства, за да изплатят ипотеката и ще могат да предадат фермата без дългове на наследниците си. След това те смятат да се преместят в Коста Рика, където искат да помагат за изграждането на козеферми. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.