Германците купуват повече шоколад и алкохол заради COVID-19

От Федералния съюз на търговците на храни съобщават, че търсенето на трайни храни и хигиенни стоки остава високо, но пикът е преминал

След като заради коронавируса германците на места изкупиха макароните и тоалетната хартия, сега потребителите се насочват към други хранителни стоки. На фокус са шоколадът, чипсът и алкохолните напитки, показва проучване на немската телеграфна агенция.
 
При първата вълна на истерията жителите на Федералната Република се запасиха с дълготрайни продукти, консерви и някои материали за лична хигиена. След като властите решиха да забранят достъпа на публика до културни мероприятия и спортни състезания, търговците се подготвят за засилено търсене на стоки, които да направят престоя в къщи поне малко по-приемлив.
 
От Федералния съюз на търговците на храни съобщават, че търсенето на трайни храни и хигиенни стоки остава високо, но пикът е преминал. Хората вече купуват все по-често пресни плодове и зеленчуци.
 
С оглед на затварянето на футболните стадиони за публика веригите се подготвят да посрещнат засилено търсене на стоки, които не са от първа необходимост, но помагат за намаляване на стреса. На първо място това са сладкарските изделия, снаксовете и алкохолът. Опитът от предишни драматични ситуации, като атентатите от 11 септември 2001-а, показва, че хората предпочитат да си стоят по домовете, където си позволяват да се поглезят, и то с продукти, които не консумират в такива количества в ежедневието си.
 
В момента нито търговските компании, нито властите смятат, че има опасност от недостиг на храни и други продукти от първа необходимост. Затова и апелират към населението да не се презапасяват излишно.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.