1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. От 11 януари дейността на КТИ се поема от ОД „Земеделие“

От 11 януари дейността на КТИ се поема от ОД „Земеделие“

До влизането в сила на измененията в съответните подзаконови нормативни актове се приемат заявления по образците на Наредба 7 от 2010-та

От началото на 2016 година Контролно - техническата инспекция към Министерство на земеделието и храните се закрива. Активите, пасивите, архивът, както и другите права и задължения преминават към областните дирекции "Земеделие".

Първоначалната регистрация, промяната на регистрацията и отчисляването на земеделската и горската техника, включително на превозните средства и машините за земни работи, както и техническите прегледи ще се извършват в Областните дирекции "Земеделие". До влизането в сила на измененията в съответните подзаконови нормативни актове се приемат заявления по образците на Наредба 7 от 2010-та за условията и реда за регистрация на земеделска техника, горска техника и машини за земни работи. В 14- дневен срок, считано от 11 януари, издадените в периода 4 януари 2016 г. - 8 януари 2016 г. свидетелства за регистрация, талони за технически преглед и табели с регистрационен номер се преиздават от Областните дирекции "Земеделие" като такса не се събира.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.