Пингвини разглеждат зоопарка в Чикаго

В истинска интернет-звезда се превърна пингвинът Уелингтън

На необикновени занимания се радваха пингвините в зоологическата градина в Чикаго. Заради коронавируса паркът е затворен за посетители, затова гледачите пуснаха птиците да се разхождат и да се запознаят с другите животни.
 
В истинска интернет-звезда се превърна пингвинът Уелингтън, получил възможността да се разтъпче из части на зоологическата градина, резервирани обикновено за хората. От видео-клипчетата, публикувани в социалните мрежи, става ясно, че най-голям интерес у Уелингтън са предизвикали тропическите риби в аквариума, както и делфините и китовете.
 
Реакциите на водните обитатели показват, че те също не са останали безразлични за необичайния си посетител. В природата амазонските риби и пингвините няма как да се срещнат, тъй като едните обитават тропическите реки, а другите живеят по антарктическите острови. Затова и реакциите на Уелингтън са толкова интересни. В началото той сякаш е объркан, но после изражението му показва чист ентусиазъм.
 
Този вид малки пингвини се движи, правейки леки подскоци на двата си крака, за разлика от по-големите представители на семейството, които пристъпват бавно и влачат коремите си по земята. В дивата природа събратята на Уелингтън гнездят по скалите и ограждат гнездата си с камъни, които пазят яйцата им от търкулване.
 
Доволни от голямата популярност, постигната с видеата на Уелингтън, от управата на зоопарка на следващия ден пуснаха друга двойка пингвини на разходка. Едуард и Ани бяха заведени да разгледат централното фоайе на аквариума и също хвърлиха един поглед на рибите. Администрацията уверява, че през следващите дни за тримата ще има нови приключения.
 
 
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар