Супермаркети с дигитален пропускателен режим

Вместо пазачи, на входа ще има монитори, показващи светофар

Специални сензори и камери ще контролират достъпа до супермаркетите на голяма германска верига за хранителни стоки. Идеята е така по-добре да се управлява потока от клиенти, както и да се пестят разноски.
 
В момента практиката в немските супермаркети е същата като у нас – на входа стоят служители, които проверяват дали клиентите спазват мерките за сигурност заради коронакризата, т.е. дали са с маски и дали спазват необходимата дистанция помежду си. За да спести тези разходи и за да осъществи по-ефективен контрол, въпросната верига сега залага на модерни технологии. Вместо пазачи, на входа ще има монитори, показващи светофар. Вътре в магазина камери и сензори за движение ще следят броя на купувачите, и щом той падне под смятаната за безопасна численост, ще светва зелена светлина, позволяваща достъпа за чакащите отвън хора.
 
В Германия правилата за сигурност по време на пандемията от Ковид-19 се определят от провинциалните правителства. Затова те се различават от град на град. На места в магазините се допуска по един човек на 10 квадратни метра площ, на други – по един на 20 квадратни метра.
 
 
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар