Тази седмица в АГРОФОРУМ: ОСП в полза на младите предприемачи

И още: Нахранете културите качествено и навреме и ще получите висок добив

Вложените средства за листно хранене са инвестиция за по-висок добив. Това твърди агрономът Янко Борисов. Да видим как това твърдение се доказва на практика при пшеница.

Стрип тил или конвенционална сеитба – коя технология дава по-висока рентабилност. Отговорите ще бъдат търсени през цялата вегетация на царевицата, а наесен ще бъдат отчетени резултатите.

Млада, предприемчива, образована. Със Силвия Вълчева ще ви срещнем в овощната й градина, намираща се в Южна България. Как един млад човек използва възможностите на ОСП, за да успее – вижте.

Да развиеш бизнес с помощта на европейски средства – това е добър шанс за младия овощар Стефан Миков. След изпълнение на бизнес план по подмярка 6.1 амбициозният предприемач вече разполага с нова техника, по-големи площи и произвежда повече продукция.

Ефективността, която създава производството на маслодайна роза, е в пъти по-висока от тази при производството на черупковите плодове, а държавата неглижира този бизнес, недоумяват производителите. Регламент за качество и отношение между производители и дестилерии вече има, но не и законодателна мярка за минимална изкупна цена за розов цвят.

 

 

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар