Тази седмица в Агрофорум: Защо някои земеделци не се отказаха от рапицата

И още: Поливното земеделие – належащо, но неосъществимо

На опитно поле край Пловдив беше даден старт на традиционния научен проект „Царевицата – царицата на полето“. Под вещото ръководство на изтъкнатия у нас херболог проф. Тоньо Тонев ще бъдат изведени редица опити, чиито резултати ще са в помощ на българските фермери.
 
Със сигурност рапицата е перспективна култура, но заради неблагоприятните условия за отглеждането й през последните години, много земеделци се отказаха от нея. В следващия репортаж обаче ще ви разкажем за една кооперация в Добруджа, която продължава да сее рапица и получава добри резултати. Тайната на успеха се крие в навременните грижи и  добра агрономическа подкрепа при листното хранене на културата. 
 
Ниски изкупни цени и липса на пазар са основни проблеми за зеленчукопроизводството у нас. Усилията на държавата трябва да с в посока подпомагане на интензивни сектори, коментира един от големите зърнопроизводители у нас Павел Стоименов.
 
Как да намерим най-лесния път до пазара. Ще ви срещнем с фермери, които ще разкажат за ползите от сдружаването.
 
 
Купувайте български храни. Този призив на министър Танева е широко подкрепен от земеделската общност у нас. А неоспорим факт е, че плодовете и зеленчуците намират по-добра пазарна реализация, ако се предлагат чрез организации на производителите. 
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар