В АГРОФОРУМ: Как да повишим качеството и количеството на розовото масло

И още: Рекорден млеконадой в една от най-модерните кравеферми у нас

АГРОФОРУМ започва с аромат на рози. Отправяме се към землището на село Црънча, за да разберем как може да бъде увеличен рандеманът при производството на розов цвят и да се подобри качеството на розовото масло.

Рекорден млеконадой в една от най-модерните кравеферми у нас. В новозагорското село Богданово постигат среднодневен млеконадой от 39 литра от животно в стадото с крави порода Холщайн-Фризийско говедо. 

Как с по-малко средства да постигнем по-висока икономическа ефективност в растителната защита. Срещаме се с двама специалисти – агрономът Евгени Динев и Емил Иликьов, ръководител на земеделско стопанство в с. Бухово. Нека чуем техните съвети.

За да бъде пуснат на пазара за масова употреба един продукт за растителна защита, задължително условие е да бъде научно тестван. Точно това прави проектът Хербитур, който тази година навършва 20 г. Върху какво работят в момента учените от Аграрния университет – вижте в Агрофорум.

Може ли отглеждането на пъдпъдъци да бъде успешен бизнес? Да, но са необходими много труд, отдаденост и знания. А защо не – и евросредства. Отиваме в стопанството на Стоян Попов, за да разберем какви са предизвикателствата пред младия фермер.

Да развиеш бизнес с помощта на европейски средства – това е добър шанс за младия овощар Стефан Миков. След изпълнение на бизнес план по подмярка 6.1 амбициозният предприемач вече разполага с нова техника, по-големи площи и произвежда повече продукция.

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.