В Агрофорум очаквайте: Дни на техниката в Добрич – какви машини за есенната кампания бяха представени

Как да изкараме добра реколта от полски домати

Рентабилността на едно земеделско стопанство зависи от много фактори. Несъмнено обаче новата и иновативна техника снижава разходите. От това какви машини ще изберем за есенната кампания ще зависи и крайният резултат. 
 
Тежките климатични условия са предизвикателство, ако искаме да изкараме добра реколта от полски домати. Отиваме на поле в землището на село Цалапица, за да разберем каква схема на листно хранене е приложена, така че да се сбъднат прогнозите за добри резултати.
 
Тази седмица сме на гости на Йосиф Делгянски. На голямата сцена-наречена земеделие се качва преди около 40 години, та до днес. Бунтар и непримирим към проблемите в бранша остро без страх критикува институции и личности.
 
Трудна и динамична година за родните земеделски производители. Притесненията са породени от ниските добиви. Мнозина няма да могат да обслужат кредитите си и да покрият рентата за земята.
 
Лоша реколта от есенните култури, ниски изкупни цени и високи ренти в региона на Добрич. Коментар за ситуацията там – Костадин Костадинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.