В АГРОФОРУМ: С добра селекция и помощ от природата земеделски стопани очакват високи добиви от есенниците

И още: Инвестирайте в икономична агротехника

Отиваме в землището на пазарджишкото с. Синитово, където ще се срещнем с двама агрономи. Те ще ни разкажат как листни торове спасили рапицата от разораване.

Агрономът Атанас Йовчев ще ни покаже как се развиват посевите с рапица и пшеница в Източна България. Отиваме на полетата на известния земеделски стопанин Петър Байчев, който с добра селекция и агротехника, както и с помощ от природата очаква добри добиви.

Земеделието продължава в обичайния си ритъм, но предизвикателствата са още по-големи. Едно от тях е инвестирането в икономични и ефективни машини. 

Той е уловил попътния вятър и го следва. Търси, мечтае и открива, че ако си упорит и с мъничко късмет ще успееш. В АГРОФОРУМ следва среща с младия зеленчукопроизводител Светослав Петков.

Ефективността, която създава производството на маслодайна роза, е в пъти по-висока от тази при производството на черупковите плодове, а държавата неглижира този бизнес, недоумяват производителите. Регламент за качество и отношение между производители и дестилерии вече има, но не и законодателна мярка за минимална изкупна цена за розов цвят.