В Агрофорум тази седмица: Учени от селскостопанска академия с иновативни разработки за хранителната индустрия

И още: В Турция показаха световни постижения в агроиндустрията

Ще ви покажем една иновация в хранителната индустрия, разработка на български учени. В момента се търсят варианти и за производство на опаковки, които ще спестят използването на пластмаса при съхранението за плодове и зеленчуци.
 
Пиперопроизводството пред криза. Браншът изпитва остър недостиг на работна ръка. В същото време европейските фондове дават зелена светлина на иновативните и предприемчиви зеленчукопроизводители.
 
В град Измир се проведе най-голямото изложение за аграрна техника в Турция. Около 900 турски и международни компании показваха най-новите си достижения в агроиндустрията.
 
Животновъдството е най-малко атрактивният сектор за младите хора. Прогнозите са за все по-голям отлив от сектора. Какво провокира тази тенденция. 
 
Пълен контрол на хранителната верига от полето до трапезата предвижда новият закон за агрохранителната верига. Идеята е правилата да се прилагат унифицирано с европейското законодателство.
 
Това, за което агросекторът у нас от години настоява, е изравняване на субсидиите между стари и нови членки на ЕС. Историческият подход трябва да бъде премахнат, категоричен е Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ. 
 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.