В АГРОФОРУМ: Защо стопанството на зърнопроизводителя Георги Георгиев е винаги на печалба

И още: От българското по-хубаво няма

В землището на Харманли сушата е сред основните предизвикателства пред земеделските стопани. И въпреки това Георги Георгиев жъне добри добиви. Стопанството му е рентабилно и винаги на печалба. Причината е в правилната преценка на разходите за семена, препарати за растителна защита и торове. 

От българското по-хубаво няма – казват биопроизводители, които предлагат продукцията си на фермерски пазари. И още: добра тенденция е, че се увеличава възрастовата граница на потребителите, търсещи органични продукти.

Идват ли добри времена за био пчелния мед, след като европейското законодателство нанесе силен натиск върху производителите с намаляване на митото за внос от трети страни. Българските пчелари ще настояват за по-ясни правила и стимули за българските производители.

Защита на почвата и намаляване на ерозията – това е малка част от списъка с причини защо да сеете покривни култури. Останалите ще ви представим в следващите минути. Специални благодарности на Веселин Спасов, създател на групата във Фейсбук Ноу Тил България, който е превел следващия филм, както и други видеа за технологията Но- Тил.

Вашето дете обича да играе на тревата в градинките. Обичате пикниците и се наслаждавате на слънчевите дни сред тревата в красиво подредена градинка. Преди да го направите следващия път, помислете дали това не е опасно за вашето здраве и с какво е третирана полянката, за да изглежда безупречно зелена с райграс.