Доц. д-р Добри Ярков, ректор на Тракийския университет: Студентите проявяват силен интерес към дистанционна форма на обучение

Кандидат-студентските изпити ще се провеждат онлайн

Успешно започна дистанционната форма на преподаване във всички факултети на Тракийския университет в Стара Загора. „Използваме всички възможни форми за дистанционно обучение на студентите и трябва да ви кажа, че интересът е много голям. И аз съдя по проведените факултетни съвети в СФ и ВМФ, присъствието е почти 100 процента. Усеща се интересът и у студентите към този начин на преподаване“, заяви доц. д-р Добри Ярков, ректор на Тракийски университет – Стара Загора.

По думите му семестърът няма да бъде провален, тече подготовка и за онлайн изпити, не само семестриални, докторски, но и държавни.“

Онлайн ще протече и предварителния етап на кандидат-студентската кампания. Над 500 са били предварително записалите се, но с новата възможност за дистанционен прием броят им се е увеличил значително, подчерта доц. д-р Добри Ярков. 1700 са свободните места за бакалаври, магистри и докторанти, като приемът ще се осъществява в над 70 специалности.

На 4 април ще бъдат проведени първите изпити за почти всички професионални направления - пo oбщa eзиĸoвa ĸyлтypa, тecт пo биoлoгия, тecт пo гeoгpaфия, тecт пo мaтeмaтиĸa и тecт пo oбщoтexничecĸa пoдгoтoвĸa. На 11 април е изпитът по химия.

 „Разполагаме с техническия и човешкия ресурс. Готови сме да започнем. Има проведени първите проби на този начин на изпитване. Те засега са успешни. Да бъдат спокойни кандидат-студентите, да заповядат. Гарантираме и автентичността на технита работи и сигурността на изпита“, уточни ректорът.

Всички, които са заявили участие и желаят да се явят на изпит или тест, трябва да се оборудват със средства за видеоконферентна връзка: компютър, камера, тонколони и микрофон (или слушалки с микрофон). Всеки кандидат ще получи допълнителни инструкции за вход в системата на електронната си поща. Допълнително ще бъдат съобщени и датите за провеждане на отложените от 14 март изпити и тестове, както и за нови възможности през месеците април и май. Ако ситуацията в страната позволява, редовните ще бъдат проведени по традиционния начин.

 

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.