Четири дни след обилните снеговалежи все още 82 селища са без ток

Бедственото положение в бургаската община Руен и ямболската Болярово още не е отменено

Четири дни след обилните снеговалежи все още 82 селища са без ток в областите Бургас, Сливен и Габрово, предаде БНР, като цитира информация от Гражданска защита. Бедственото положение в бургаската община Руен и ямболската Болярово още не е отменено. Откъснати селища и бедстващи хора няма.

Повече от 625 селища бяха без ток на 18 октомври заради усложнената метеорологична обстановка.

Шесто денонощие без ток са селата Воден, Сарково и Горска поляна, а в село Крайново захранването става с агрегат, съобщи БНР. От електроразпределителното дружество са обещали, че днес захранването ще бъде възстановено, но от община Болярово настояват за допълнителни екипи и техника. Съществува опасност изборният процес в неделя да бъде нарушен, тъй като липсват и телефонни връзки. До момента никой не се е отзовал на многобройните сигнали, заяви изпълняващият длъжността кмет на Болярово Желю Желев. Същевременно фермери твърдят, че ще съдят EVN за нанесени щети.

Пети ден продължава бедственото положение в бургаската община Руен. 15 селища все още са без ток. Екипи на електрразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите край селата Люляково и Трънак.

До късния следобед вчера аварийните екипи на "EVN България" възстановиха по-голяма част от прекъснатите електропроводи в югоизточната част на страната. Повече от 200 населени места вече са с нормално електроснабдяване, съобщиха от дружеството.

В пет габровски училища дървената ваканция продължава и днес. Все още е затворен проходът Троян-Кърнаре.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.