1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Избрани са победителите във фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“

Избрани са победителите във фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“

Дванайсетте фотографии ще станат част от годишния календар на МОСВ за 2020 г. и ще бъдат експонирани в сградата на Министерството

Избрани са победителите във фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“. Журито избра 12 фотографии, като взе под внимание и „харесванията“ във фейсбук страницата на министерството. Класирани са по 3 фотографии във всяка категория – „Пролет“, „Лято“, „Есен“ и „Зима“, съответно на първо, второ и трето място.

Победител в категория „Пролет“ е Пламен Стоянов с фотоса „Нощен кадър“ на арката на село Тюленово, област Варна. На второ място е снимката на Йорданка Бозаджиева от язовир Богданци, община Самуил, област Разград, a на трето – фотографията на Станимира Желязкова „Пролетно пробуждане на остров „Света Анастасия“ край Бургас.

В категория „Лято“ на първо място е класирана творбата на Светла Момчилова – кадърът е от Пирин, близо до Тевно езеро. На второ място е Алия Казанджиева с „Плажа в Бургас“, на трето е кадърът на Силвия Урумова от Тюленово.

В категория „Есен” призът за първо място е за Илия Левков – „Кестенова гора в планина Беласица“, на второ е отличена фотографията на Петьо Стефанов „Осмарски скални манастири“ и на трето място е снимката на Габриела Цулин „Дулово през септември“.

В категория „Зима“ на първо място е класиран фотосът на Пламен Ликьов – „Плодове на шипка, сковани от студа“, направена в района на с. Баховица, община Ловеч. На второ място е творбата на Туристически клуб „Пирински стражи“ – „Пейзаж от връх Ореляк (2099 м), Пирин“, и на трето място е Гергана Влайкова със снимка от село Гела.

Награда на публиката с най-много „харесвания“ във фейсбук е за фотографията на Илия Левков „Местността „Гьолчето“ в планината Беласица. Друга негова творба е избрана единодушно и от журито за първо място в категория „Есен“.

Авторите на отличените фотографии печелят ваучери за първо, второ и трето място съответно за 5, 4 и 3 нощувки в посетителските центрове на МОСВ, които се намират в Аркутино, Камчия, Смолян, Батак, Предела, Огоста и Национален парк „Пирин“. Дванайсетте фотографии ще станат част от годишния календар на МОСВ за 2020 г. и ще бъдат експонирани в сградата на Министерството.

В конкурса участваха и 14 деца, които ще получат поощрителна награда – раница за пикник.

Благодарим на всички участници за изпратените фотоси. Продължавайте да снимате, любувайки се на прекрасната българска природа!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.