1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нови кътове за отдих в ПП „Беласица“ по проект

Нови кътове за отдих в ПП „Беласица“ по проект

До момента на територията на парка има изградени шест тематични туристически маршрути

Дирекция на природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите продължава работата си по проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на природен парк „Беласица“. В рамките на този проект се изпълняват  дейности, свързани с подобряване на инфраструктурата на защитената територия, които включват укрепване на  туристическите маршрути, освежаване на маркировката и таблата, изграждане на  беседки, чешми, пейки и маси. Оформени са новите кътове за отдих в района на селата Яворница и Скрът. 

Продължава изпълнението на  укрепителните дейности по туристическите маршрути и освежаване на маркировката и таблата. В процес на изработване са  и нови табла, табели и входни портали. До момента на територията на парка има изградени шест тематични туристически маршрути. По проекта е заложено изграждането на  две нови тематични пътеки  над селата Самуилово и Габрене. Информационни табла, интерактивни дърворезбовани модули на животни и растения, беседки, маси, пейки и дървени детски съоръжения ще бъдат изградени по новите маршрути. Извършено е и отбелязване на границите на парка на терен. Скоро започва и изграждането на интегрирана комуникационна система за наблюдение и опазване на парка. Тези дейности са част от проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на природен парк „Беласица“. 

Проектът се финансира  от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ 

Периодът на изпълнение на проекта е юли 2012 г. – март 2015 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.