1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Расте броят на загиналите от катастрофалното наводнение в Тайланд

Расте броят на загиналите от катастрофалното наводнение в Тайланд

От водната стихия са пострадали повече от 3 милиона души

Броят на загиналите от катастрофалното наводнение в Тайланд достигна 427 души, съобщава ИТАР-ТАСС като цитира съобщение на представител на местната власт. Наводненията продължават в още 147 окръга в 26 от 79-те провинции на страната. От водната стихия са пострадали повече от 3 милиона души. Около 800 хиляди са се обърнали за медицинска помощ. Под водата са около 15 хиляди предприятия, огромни площи от селскостопанска земя. Загубите от природната стихия се оценяват между 10 и 16 милиарда долара.

Според официалните данни в столицата Банкок все още няма загинали, макар че северните и западните квартали на града са под вода, нивото на която на места надхвърля 1 метър. Финансовият и делови център на столицата обаче засега остава сух, което предизвиква гнева на жителите от периферията, че властите са пожертвали техните квартали, за да спасят стратегическото й сърце.

От своя страна, министър-председателката Инглук Шинаватра отхвърля исканията на опозицията да обяви извънредно положение, което би дало повече права на военните срещу протестите на обитателите на крайните квартали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.