Как да пазаруваме за Великден ?

В дните преди празника хората в Германия по традиция пазаруват големи количества храни

В неделя католиците и протестантите по света ще отбележат Възкресение Христово. В дните преди празника хората в Германия по традиция пазаруват големи количества храни. Сега в условията на пандемия супермаркетите работят, но специалистите дават няколко съвета как да се набавят необходимите продукти без стрес и напрежение. Съветите са приложими и при нашите условия.
 
Още преди няколко дни големите вериги във Федералната Република отправиха призив към своите клиенти да не чакат до последния момент преди празниците, а да пазаруват по възможност преди това. По този начин няма да се стигне до големи струпвания на хора в магазините на Велики четвъртък и на Велика събота. В обикновени години в тези два дни супермаркетите отчитат десетки милиони купувачи.
 
За търговските вериги Страстната седмица е един от най-важните периоди в годината и заедно с дните преди Коледа и Нова година, носи най-големите обороти. Тази година магазините очакват още повече клиенти, тъй като няма да има излети и посещения в ресторанти, а вместо това хората ще приготвят домашна празнична трапеза. В резултат пред търговските обекти най-вероятно ще се образуват големи опашки, и за да бъдат избегнати, компаниите съветват да се пазарува предварително, както и рано сутрин.
 
За да отговорят на увеличеното търсене, някои компании удължиха работното си време в дните непосредствено преди Великден. Супермаркетите отварят в 7 часа сутринта, вместо в 8, на места дори в 6:30. В някои провинции магазините ще работят дори на самия Великден.