1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Фестивал на розовия домат зарадва столичани

Фестивал на розовия домат зарадва столичани

По време на фестивала едни от най-добрите готвачи в България приготвиха авторски доматени ястия

Фестивал на розовия домат зарадва жители и гости на столицата.  Посетителите на Княжеската градина в София се запознаха лично с производители на любимия червен зеленчук. Организатор на събитието е МЕТРО. Търговската верига събра на едно място за трета поредна година производители на розови домати и уникални български земеделски продукти, създатели на автентични български сирена, популярни шеф готвачи и майстори на традиционна българска кулинария. Специален гост на събитието беше заместник-министърът на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов.  
 
По време на фестивала едни от най-добрите готвачи в България приготвиха авторски доматени ястия. Несъмнено вниманието привлече юнашкият тиган на Ангел Ангелов и майсторите от академия "Кулинарен историк", които пред очите на присъстващите забъркаха традиционна лютеница. 
 
Фермерският пазар по време на Фестивала представи стопани, които отглеждат розови домати, участващи в програмата на МЕТРО „Отгледано с грижа в България“. В него се включиха и производители на уникалния смилянски боб, както и на български фермерски сирена. За доброто настроение на присъстващите имаше богата програма с уникалното надиграване между десетки фолклорни танцови групи, победители в конкурса „Хоро се вие извива“, както и страхотни изпълнения на духовия оркестър „Виво Монтана“.
 
Най-малките гости на фестивала се включиха в  работилницата на организация „Нулев отпадък“ и научиха как се  прави  домашна паста за зъби.
 
 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.