Градче на рибата посреща два дни любители на морските деликатеси в Бургас

Невероятно разнообразие от пресни български риби и морски деликатеси предлагат участниците в Националния рибен фестивал, чийто домакин този уикенд е Бургас.

На близо 1000 кв.м. площ н пл. „Тройката“ рибари и преработватели представят днес и утре своите продукти.
В импровизираното градче на рибата ще отвори врати рибен ресторант, в който  посетителите ще могат да опитат пресни морски деликатеси подготвени от истински майстори.
Своите кулинарни изкушения ще представят Сандра Алексиева от „1001 рецепти“ и Елена Петрелийска.
За най-малките  е предвиден специален кът, който ще предлага игри, свързани с морския свят и неговите обитатели. Вечерите ще завършват със специално подготвена програма. Гости на фестивала ще бъдат  групата Rewind и Маги Джанаварова.
Фестивалът ще посреща гости от 11.00 до 21.00 часа тази събота и неделя.

Събитието в Бургас е част от промоционалната кампания на Министерството на земеделието, храните и горите, която преминава под наслов „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“. Нейната цел е да се повиши осведомеността на обществеността за продуктите от риболов и аквакултури. Проектът е фокусиран върху потребителите и производители, преработватели и доставчици на риба и аквакултури. Чрез него ще се осъществи възможност за скъсяване на веригата производител-потребител, като производителите ще могат да предлагат своята продукция директно. Проектът се стреми да постигне и положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас, както и да се променят политиките за доставки на търговците.Проектът се финансира със средства от Програмата за морско дело и рибарство (2014-2020 г.) чрез Европейския съюз и Европейския фонд за морско дело и рибарство.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.