1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. С кукерско шествие жителите на разложкото село Елешница ще посрещнат великденските празници

С кукерско шествие жителите на разложкото село Елешница ще посрещнат великденските празници

Фестивалът ще се проведе навръх Великден, когато е и празникът на селото

С кукерско шествие жителите на разложкото село Елешница ще посрещнат великденските празници и ще възвестят пролетното пробуждане на природата. Фестивалът ще се проведе навръх Великден, когато е и празникът на селото, съобщи Дарик радио.

На втория ден от Великден празнува село Годлево. Рано сутринта в Годлево с тъпани ще бъдат изпратени "сватовете" към оброчището "Св. Илия", където се прави курбан за здраве. В 17.00 ч. на селския площад ще започне поздравителен концерт.

Великденски концерт ще радва жителите и гостите на община Разлог на 12 април на площад "Преображение". В празничния концерт ще се включат самодейците от читалищата към община Разлог.

В навечерието на Великден наред с пъстрите хора и звучните пирински песни ще се проведе великденска изложба на яйца и козунаци. Програмата в Разлог ще започне още в 16.00 ч., когато клоуни ще забавляват децата на Разлог. Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев обещава истинска празнична атмосфера.

Талантите от Младежкия център в Разлог развихриха своето въображение и сътвориха Великденски кът на зелените площи пред сградата на общинската администрация. Арка отрупана с пеперуди, яйца и панделки, кокетна дървена ограда, огромна сламена панера с пъстри и уникални яйца. В допълнение за празничното настроение има бали със сено и живи зайчета, и още жълти, лилави и червени пролетни цветя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.