ИЗБИРАМ 380 с инфоточка на първия Фермерски фестивал пред БИЛЛА

Кампанията е с продължителност 12 месеца и предвижда рекламни и маркетингови активности за промотиране на българските производители

Националната информационна кампания ИЗБИРАМ 380, която популяризира баркода на българските продукти ще учaства с инфоточка на  първия фермерски пазар пред магазин БИЛЛА в столичния квартал Младост 1 А, на 30 май – събота.

В рамките на деня всеки желаещ ще може да задава въпроси на екипа на ИЗБИРАМ 380 относно предимствата на българския баркод и как да се направи информиран избор. Организаторите на инициативата избират да се срещнат с потребителите именно на  фермерския пазар пред магазина на БИЛЛА, защото това е първата търговска верига, която застана зад  ИЗБИРАМ 380  като стратегически партньор.

Кампанията е с продължителност 12 месеца и предвижда рекламни и маркетингови активности за промотиране на българските производители, в партньорство с търговски вериги и фермерски пазари в цялата страна. Инициативата цели да популяризира качествените родни продукти и да насърчи осъзнатия избор за пазаруване на стоки и услуги с българския префикс на баркода – 380.

Фермерският фестивал в БИЛЛА ще се провежда всяка събота от 10 до 18 часа на паркинга на магазина в Младост 1 А (до спирката на метрото).

Фестивалът ще предложи разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната - краве, овче, биволско и козе сирене, кисело мляко и кашкавал, прясно мляко, извара, масло, месни продукти от редки български породи говеда, биволи, овце и кози, луканка, пастърма саздърма и буркани с месо, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, занаятчийски хляб с квас, ядки, вино, чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя и сувенири от дърво. Много от храните са биологични.

ИЗБИРАМ 380 се организира от Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) и Agrozona.bg с институционалната подкрепа на МЗХГ и БАБХ. В инициативата вече се включиха BILLA, общините Бургас, Добрич, Тетевен, Борино, Банско и Столична община р-н Младост. Официални медийни партньори са БНР, Агенция Фокус, сп. Икономист и Агро ТВ.

Повече информация за това как да се включите в инициативата ще намерите на:

www.izbiram380.agrozona.bg

www.facebook.com/izbiram380

За повече информация:
Гергана Тодорова, agrozona.bg: 0899512413