Кланиците в САЩ възобновиха дейността си

През април в много от предприятията бяха регистрирани голям брой заразени с коронавирус

Американските кланици вече работят на 95 процента от капацитета си, обяви земеделският министър Съни Пърдю. През април в много от предприятията бяха регистрирани голям брой заразени с Ковид-19, което почти спря преработката на месо в Съединените щати.
 
"Президентът Тръмп предприе решителни мерки, за да гарантира, че американските компании в месопреработвателната индустрия ще възобновят дейността си по възможно най-сигурния начин. Така животновъдите отново могат да доставят своята стока на пазара", се казва в изявление на Пърдю.
 
Той благодари на "героичните и патриотични" служители и фирми, както и на местните власти за бързото възобновяване на производството, което отново дава на населението богатия избор на месо, на което то е свикнало. Според аграрното ведомство към 7 юни в работещите вече кланици са заклани близо три милиона свине, докато месец по-рано броят беше паднал под два милиона. Така произведеното месо за първата седмица от месеца е с 4 процента по-голямо, отколкото през същия период на юни 2019-та. При говеждото месо количеството остава с половин процент под миналогодишното.