Кои сезонни работници могат да отидат в Германия?

Германска авиокомпания обяви, че в следващите дни ще организира редица полети от няколко румънски летища

Германия ще може да приеме първите сезонни работници от Румъния още преди Великден, който католическата и протестантската църква празнуват идната неделя. Какви са условията това да се случи?
 
В момента Румъния все още не позволяжа на своите граждани да напускат страната. Забраната обаче ще бъде отменена до сряда, обявиха от министерството на вътрешните работи в Букурещ. След това пътувания в чужбина ще са разрешени, но само със самолет. Това означава, че първите полети със сезонни работници за Германия могат да се осъществят още в четвъртък. Засега не е ясно дали български граждани ще могат да пътуват за Федералната Република, тъй като правителството изрази опасения, че при завръщането си наши сънародници биха могли да донесат вируса. Засега изрична забрана за излизане от България обаче няма.
 
Междувременно германска авиокомпания обяви, че в следващите дни ще организира редица полети от няколко румънски летища, за да превози хилядите сезонни работници, от които Германия има нужда. За целта компанията, заедно с фермерски организации, е разработила специален интернет-портал, където всеки стопанин може да заяви необходимата му бройка работници. В същото време Унгария и Австрия постигнаха споразумение, позволяващо на трудещите се в селското стопанство да преминават общата граница.
 
 
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар