1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Невярна информация за нивите и пасищата са подали 28% от земеделските стопани в Кърджалийска област

Невярна информация за нивите и пасищата са подали 28% от земеделските стопани в Кърджалийска област

Снимка:

20 000 земеделски стопанства в областта са получили финансови средства от директните доплащания за миналата година

Невярна информация за нивите и пасищата са подали 28 на сто от земеделските стопани в Кърджалийска област при заявките за директни доплащания, но са били санкционирани, предаде БГНЕС.

Данните изнесе на сесията днес областният управител Иванка Таушанова. "Това е най-високият процент в страната. Заради тях и такива като тях в други региони България е наказвана от Европейския съюз по доклади на ОЛАФ два пъти със санкции от по 25 милиона лева", заяви Таушанова пред съветниците. Тя обвини общинската управа в липса на прозрачност и откритост в работата й със земеделците.

"Наредбата за продажба и отдаване под наем на общински ниви и пасища е приета едва в края на миналата година, а процедурата за отдаване под наем на маломерни имоти за 2011-2012 година е закъсняла. Сега трябваше да върви процедурата за 2012-2013 година. Общината трябва да побърза с търговете, за да могат стопаните наесен да внесат заявленията си за директните доплащания", подчерта областният управител.

20 000 земеделски стопанства в областта са получили финансови средства от директните доплащания за миналата година. Получената субсидия е за повече от 11 милиона лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.