Швейцарски цветари: Цветята са основна стока

Снимка:

Организирана е петиция в подкрепа на цветарския бизнес

Подписка за подкрепа на цветарите стартира швейцарско семейство, отглеждащо сезонни цветя. В петицията те настояват цветята да се причислят към основните стоки, подобни на храните. За първите 100 часа под искането се подписаха повече от 30 хиляди души.
 
Семейство Ислер получава широка подкрепа от клиенти, както и от градинари, магазини за цветя и търговци на едро. Стопанството е едно от малкото в Швейцария, работещо в този сектор, и обработва 40 хектара, на които отглежда лалета, карамфили и други цветя. Продукцията се продава в няколко големи вериги за хранителни стоки, както и на седмичните пазари. В момента повечето от тези търговски канали обаче не работят.
 
"При всички рационални доводи за ограничаване на разпространението на коронавируса не бива да забравяме психическото натоварване, на което е изложено населението в момента", се казва в петицията. Властите трябва да се съобразят с лесно изпълнимите нужди на хората, като например да внесат малко природа и радост в дома си с помощта на цветята. Затова подписката настоява да се разреши свободната търговия на цветя, растения, фиданки и други градински принадлежности, при спазване на наложените хигиенни изисквания. 
 
 
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар