1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Хоризонти пред българското зърнопроизводство

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Хоризонти пред българското зърнопроизводство

И още: Промени в законодателството за биопроизводство

За поредна година Пловдив стана притегателен център за земеделската общност у нас. Поводът - седмият годишен семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Подготвянето на културите за тяхното успешно презимуване е задължителна част от есенните грижи за посевите. Тук на помощ идва листното подхранване.

Пчеларите до 1-ви декември имаха възможността да кандидатстват за подпомагане по държавната помощ „де минимис“. Бюджетът по схемата е 2 милиона и 400 хиляди лева.

Европейските държави одобриха промените в регламента, който касае биологичното производство. Новите правила трябва да влязат в сила в началото на 2021-ва година и да заменят вече остарелите норми в сектора.

Ръководство за сензорен анализ издаде у нас Асоциацията на месопреработвателите, съвместно с лаборатория. Този месец ръководството е представено на Българската агенция по безопасност на храните.

Един от акцентите в специализираната изложба на хранителната индустрия тази година бяха стекове от българско говеждо месо. Това окуражава истинските ценители, че и у нас се произвежда качествена храна.

Заедно ще изгледаме края на състезателния бегови сезон за 2017 г при двуколки с рисисти коне. От хиподрума в гр. Банкя ще разберем кои са най-добрите запрежчици и времеви класирания.

Гледайте Агрофорум: Събота – 7 ч и 30 мин.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.